torstai 9. huhtikuuta 2015

Olokolo

© Alhon huopatehdas

Viimeaikoina olen alkanut miettimään kuluttamistani. Onneksi opiskelen alaa, miltä voin työllistyä monenlaisiin tehtäviin. Työpaikat kuitenkin karkaavat Suomesta huolestuttavaa tahtia. Ja kissanjuttuja ostaessa tulee yleensä käännyttyä halvimman puoleen, mikä tarkoittaa ulkomaisia nettikauppoja. Olenkin yrittänyt miettiä kaikissa tuotteissa mitä voi hankkia Suomessa tehtyinä.

Facebookin Kissat-ryhmässä törmäsin muutama viikko sitten Olokoloon. Monethan ovat ostaneet vastaavanlaisen tuotteen, joka on tehty käsittääkseni Puolassa. Olokolo on tehty Suomessa, ja yrityksen nettisivuja tutkiessa sain kuvan että kyseessä olisi perheyritys. Alhon huopatehdas sijaitsee Jämsässä.

© Alhon huopatehdas

Ja koska jollain tulee mieleen, niin tämä ei ole maksettu mainos. :D Liiketalouden opiskelijana vain luen suurella surulla Suomen taloustilanteesta ja haluan tuoda ihmisille tietoisuuteen suomalaisen vaihtoehdon. Ja ennen kuin löysin tämän Facebook-ryhmästä, niin olin miettinyt että tässä olisi suomalaiselle yritykselle potentiaalinen tuote.

Tiedän että meillä tätä rakastettaisiin, ja ajatuksena olisikin tilata tällainen Myrskyn synttäreiden kunniaksi kesäkuussa. :)


14 kommenttia:

 1. Tälle iso peukku! Jos olisin tähän tuotteeseen törmännyt aikoinani ennenkuin menin tuon Kivikissin ostamaan, niin tämä olisi ehdottomasti kotiutunut meille. Suomalaisen lampaan villasta Suomessa valmistettu tuote, ei voi paljoa paremmaksi mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, paljoa paremmaksi ei voi mennä! :) Paitsi jos näitä saisi hieman isompana. ;) Tuo harmaa värikin miellyttää kovasti mun silmääni.

   Mä meinasin ostaa Kivikis-pedin talvella, mutta jotenkin en malttanut kun luin että se on Puolasta. Tämä oli siis ehdottoman hyvä uutinen että tällaisia tehdään Suomessa! :)

   Poista
 2. Onpas söpö, haluisin kanssa tommosen mutta kalliita juttuja. Muutenkin se sit vain keräisi pölyjä ja karvoja jossain nurkassa :D Mutta ehkä joku päivä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnan takia meilläkin hankinta siirtyy kesään :) Ja joo, karvaa tollanen varmaan kerää todella paljon. :D Mutta kai sellanen on pakko hankkia, meillä rakastetaan kaikkea villasta. :D

   Poista
 3. Olen miettinyt kovasti pesän ostoa, mutta tämähän olisi kiva! Ja ihan samanhintainen! Sun pitää muuten tilatessa vinkata tästä blogitekstistä ja kysyä voisitko saada alennusta ja luvata että teet vielä uuden postauksen teidän kissoilla ;) Ehkä pystyisit tilaamaan jo aiemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä suomalaiset tuotteet mielletään kalliiksi, mutta tässä näkee ettei ainakaan tämä ole kalliimpi kuin vastaava ulkolainen.
   Kyllä mä maltan odottaa kesäkuuhun että saadaan pesä. :) Mielelläni maksan kyllä koko hinnan, hölmö kun olen. ;)

   Poista
 4. Kivikissiä oon ihastellut, mutta sille ei ole meillä paikkaa niin jäänyt senkin takia ostamatta. Hurjan kauniita kuitenkin ja varmasti houkuttelevat kissoja, mahtavaa, että siitä on suomalainenkin versio! :) Eikä hintakaan näytä eroavan puolalaisesta, mahtaakohan olla hieman halvempikin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei meilläkään ihan loogista paikkaa pesälle ole. Mutta kissat rakastaa esim meidän lampaantaljaa ja kaikenlaisia pieniä koloja nukkumiseen, niin tää on Must. :D
   Ja hinta on noin suurinpiirtein samoissa Kivikisin kanssa. En jaksanut tarkistaa Kivikisin hintaa, mutta muistaakseni vähän alle 50€ se oli. Plus postit, en tiiä kummassa sitten halvemmat. :)

   Poista
 5. Onpa söpön näköinen! En vain usko, että meidän rötkäleet suostuisivat menemään sisään. Ne eivät jostain syystä oikein innostu piileskelypaikoista, vaan haluavat pötkötellä selällään mahdollisimman näkyvällä ja häiritsevällä paikalla, kuten lehden päällä tai keskellä kulkureittejä. :-D Mutta olen samaa mieltä kanssasi kotimaisen suosimisesta, ja näin vaalien alla tulee aina mietittyä synkkiä talous- ja työmarkkinanäkymiä entistä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tykätään nimenomaan pesistä ja nukkua mahdollisimman rauhassa. :D Kiva on maata edessä ja tiellä, mutta kun oikeesti nukutaan niin siirrytään rauhallisempaan paikkaan. :D

   Joo näin vaalien alla on mun lemppariaihe eli politiikka esillä. :D Varmaan osasyy miksi on helppoa tällä hetkellä kirjoittaa vähän enemmän kantaaottavampaa tekstiä. :)
   Olen yrittänyt suosia suomalaisia tuotteita jo vähän pidempään, mutta opislelijabudjetilla vähän hankalaa. :(

   Poista
 6. Oikein hyvä postaus, kiitos! Tallennan tämän valmistajan nettisivun kirjanmerkkeihin. Täytyy vähän kuulostella, olisiko tämmöinen hyvä talvikaudelle näille pääkäyttäjille :-). Kesällä rötköttävät pitkin pituuttaan olohuoneessa tai jos ollaan maalla, katoavat silmänräpäyksessä ruohikkoon. Mutta viileäksi kaudeksi lampaantaljan kaveriksi voisi olla juuri sopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Talveksi tällainen olisi lähes jokaisen kissan unelma. :D Kesällä suosivat varmasti tuota keskellä olohuonetta makaamista tai sitten sitä ruohikkoa. :D Täällä kaksi valjastelevaa kissaa kadehtii tuollaista vapautta!

   Poista
 7. Oliskohan meilläkin käyttöä tollaselle olokololle.. Olis ihana, ainaki mun mielestä, mutta entäs jos kisut ei tykkääkään. Hmm.. ei uskalla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se siinä kyllä on, että ei ikinä tiedä tykkääkö kissat. :( Mä luulen että meillä tykättäisiin, mutta varmahan ei voi olla kun hankkimalla tollanen. Kissoista kun ei ikinä tiedä.

   Poista

Kurr!