sunnuntai 13. joulukuuta 2015

12-13/24 - Kissanpoika sairastaa

Suunnittelin että nyt sunnuntaina julkaisen kahden päivän joulukalenterit. Mutta...

Vietin tänään pari tuntia auton takapenkillä, toinen käsi kissan kantokopassa. Huomattiin puolen päivän jälkeen että Myrskyn toisessa silmässä oli pupilli laaja ja toisessa silmässä oli pupilli kapea ja suttuisen näköinen. Soitto päivystävälle eläinlääkärille ja auto kohti Kokemäkeä, koska Rauman päivystys on Kokemäellä. Matkaa vaatimaton 50 km yhteen suuntaan. Toinen vaihtoehto oli yksityinen ell Turussa, minne vielä pidempi matka. Ja kaiken lisäksi mies ollut pikkujouluissa eilen... Onneksi kaveripariskunnan mies lähti kuskiksi!

Oli todella kiva ajomatka kun Myrsky huutaa autossa aina. Ja kun yhteen suuntaan oli noin 50 minuutin automatka... Kun päästiin perille oli koko kissa kuolassa, samoin se minun kopassa ollut käteni. Ja tuli Myrskyltä kakatkin koppaan, tosin vasta eläinlääkärin vastaanottohuoneessa. Myrsky vaan ei siedä auromatkustusta. Tuli paha mieli että kipeää kissaa joutui kiusaamaan noin, mutta ei siinä oikein muuta vaihtoehtoa ollut.

Pisteet kyllä hoidosta! Silmät tutkittiin (paitsi silmänpaine, kun sellasta laitetta ei ollut), eikä silmässä näkynyt selkeää haavaa. Joten eläinlääkäri veikkasi että joko pieni haava on jossain reunassa eikä se näy, tai luultavammin kyseessä on sidekalvontulehdus, sillä silmä punersi selvästi. Joten saimme Myrskylle annettavaksi antibioottitippoja.

Tuli hyvä mieli hoidosta, sillä eläinlääkäri tutki silmiä kunnolla, kokeili ja paineli, mutta eniten olen ylpeä Myrskystä! Kissa, joka ei tykkää tavata uusia ihmisiä ja aina vierastaa heitä, oli jo melkein menossa eläinlääkärin syliin. :D Hyppi eläinlääkärin tuolin selkänojalle ja nähtiin pieni puuhkakin, ihan selkäkarvoissa asti, kun eläinlääkäri alkoi tulostamaan reseptejä ja muita ja printteri oli hurjan pelottava. Sanoipa eläinlääkäri Myrskyä myös erikoiseksi kissaksi, mistä olen ehdottomasti samaa mieltä <3

Tuli pohdittua montaa asiaa käsi kantokopassa huutavan ja kuolaavan kissan kanssa. Ensiksi miksi nämä aina tapahtuvat viikonloppuna?  Miksi eläinlääkäripäivystys on 50km päässä? Kunnallinen eläinlääkäri kun on 200m päässä, mutta sehän on vain arkisin auki. Kuinka kiitollisia ollaan ystäväpariskunnasta, joista toinen lähtee ajamaan noin pitkää matkaa, kun ei oltu varmoja miehen ajokunnosta! Ja ennen kaikkea, Myrsky merkitsee meille niin paljon, että asiaa miettimättä lähdimme ajamaan 100km edestakaisin, että saadaan meidän pieni kuntoon.

Lemmikeistä on paljon iloa, mutta välillä myös paljon paljon huolta. Kun rakkaalle lemmikille tapahtuu jotain, sitä toimii heti auttaakseen toista.

Nyt silmä näyttää jo paremmalta, kuin silloin iltapäivällä kun huomasimme silmän erilaisuuden. Myrsky on hieman rauhallisempi kuin normaalisti, mutta söi suurella innolla lihaa ja päälle kissanmaitoa. Ostimme sitä, että saa raukka kunnolla nestettä kuolaamisen jälkeen, kissanmaito houkuttelee paremmin juomaan kuin puhdas vesi.

Että sellainen seikkailusunnuntai!

Lopuksi vielä muutama kuva potilaasta, otettuna ensimmäisen antibioottitipan jälkeen. Silmä ei onneksi näytä enää pahalta, enkä näissä kuvissa näe että hänen silmässään mitään vikaa olisi...

Ja mukava kuvata kuvia huoneessa, jossa on punaiset seinät ja keltainen valo.... :D

16 kommenttia:

 1. On kyllä jännä, että ongelmat ilmaantuu aina päivystysaikoina :/ Voi Myrskyn silmää, antibioottitipat ei oo kivoja, varsinkaan ne öljypitoiset..
  Paranemisrapsuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kivoja! En ymmärrä miksi mua pitää näin kiusata. Ensin autoillaan ja nyt tungetaan silmään jotain ällöttävää.... Teen valituksen mun ihmisistä jonnekin kissavaltuustoon!! - Myrsky

   Poista
 2. Huh, onneksi saitte hoitoa nopeasti silmälle! Oon kanssa miettinyt että miksi kaikki käy aina joko yömyöhään tai viikonloppuisin :D Kissat kiusaa meitä tahalteen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mukavasti sunnuntai-iltapäivä... :D Tähän pätee sama kuin moneen muuhun: KISSAT<3

   Poista
 3. Voi pientä. Toivottavasti tipat tehoaa ja simmu on pian kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :) Ei ainakaan pidä silmää enää kiinni ja pupilli taas normaalimman näköinen. :)

   Poista
 4. Matkustaminen ei ole kivaa mustakaan, mutta Myrskystä selvästi vielä kauheampaa. Minun päivystävä on puolta kauempana (taitaa tulla yli 100 km). Onneksi minua ei ole viety sinne (viimeksi emäntä odotti maanantai aamuun ja vei kunnalliselle). - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pidempänä sinun eläinlääkäri kuin tuo minun? En suostuisi! En varmasti lähtisi! - Myrsky

   Harmittaa kun päivystävät ovat niin kaukana. Kyllähän sen ymmärtää, mutta siinä kohtaa kun kipeää kissaa sinne autoon vie niin ymmärrys vähenee radikaalisti. :) Onneksi sua Max ei oo viety sinne!

   Mekin mietittiin että oltaisi odotettu maanantaihin, mutta se silmä oli niin pelottavan näköinen kun pupilli meni viiruksi ja sen ympärillä oli sellainen pilvi ja Myrsky ei ollut oma itsensä. :( Mutta saatiin hyvää lääkkeet, vielä kun kissa lakkaisi vihaamasta niitä tippoja....

   Poista
 5. Oijoi. Silmähommat on tosi ikäviä, sillä ne pitää kiikuttaa lääkärille heti, kuten teittekin. Hyvä että mussukka voi jo paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ikäviä! Sitä mietti ehkä sekunnin että jos veisi vasta maanantaina ja oikeastaan ennen kuin ajatusta pääsi loppuun niin teki päätöksen ettei jäädä odottamaan. Oli hirveää nähdä kun toinen oli siinä kunnossa... :( Ei ollut Myrsky se totuttu höpsö. Ei juossut edes lasta karkuun! Se kertoo jo itsessään ihan liikaa olosta :( Ja hetkeä aiemmin oli ollut normaali kun olimme siivonneet. Ihmeellisiä juttuja.

   Poista
 6. Pikaista paranemista potilaalle! Nuo on tosi kurjia juttuja aina, ja tosiaan ne usein tulevat oikein huonoihin aikoihin! Jos ei viikonloppuna niin ainakin yöllä.

  Ja totta on, lemmikeistä on loputonta iloa, mutta myös aivan pohjatonta huolta ja murhetta. Ilopillerejä ja murheenkryynejä ne on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulee joo huonoihin aikoihin! Jos tämä ystäväpariskunta ei olisi ollut kylässä, niin tiedä mitä oltaisi tehty... ei mies olisi ollut ajokunnossa ja mullahan ei ajokorttia ole. :/

   Hyvin kuvattu! Ilopillereitä ja murheenkryynejä, sitä ne on ♡

   Poista
 7. Voi ei! Meillä on kans sattunut molemmilla pojilla heti lääkäriä vaativat sairastumiset juuri viikonloppuna. :( Onneksi Myrskyn silmä on kuitenkin parantumassa ja saitte hyvää hoitoa. Tsemppejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ne osaakin sairastua viikonloppuna? Vai peittääkö ne oloaan ja uskaltaa näyttää viikonloppuna kun ihmiset on enemmän kotona..

   Onneksi on ja kiitos!

   Poista
 8. Kovasti paranemisia! Onneksi oli "vain" tulehdus eikä mitään isompaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli tosiaan! :) Hieman pelästyttiin, varsinkin kun mies meni googlaamaan oireet ja keskusteluupalstat ehdotti jopa aivoverenvuotoa... Ajattelin että ei varmaan ihan sitä ole, mutta kun silmäjutuista ei ikinä tiedä. :(

   Poista

Kurr!